Getting My יוגה לנשים בהריון To Work

הסטודיו קטן, אינטימי ומקבל. אנו מתרגלים בכל הרמות ומקדישים את מלוא תשומת הלב לכל מתרגל ומתרגל.

מחקרים מראים שכאשר נשים שוהות יחד ונהנות מהנוכחות של נשים אחרות כמוהן לצידן, הן מפרישות את הורמון האוקסיטוצין בשפע! האוקסיטוצין הידוע גם כהורמון האהבה, והוא האחראי בבוא הזמן לצירים היעילים בלידה!

אני מתנצל בפני רביד על הציניות והסקפטיות שהקרנתי מולה לאורך כל תקופת הטיפול, ואני חייב להודות כי התוצאה הסופית הייתה מופלאה. הכאבים נעלמו כלא היו.

ולכן בשלב הראשון, הגעה לשיעורים לפחות פעם-פעמיים בשבוע יכול לסייע לכן להניע מעט את הגוף, לתת לדם לזרום לאפשר לכן להתאוורר מעט.

תכיפות במתן השתן נגרמת בגלל לחץ הרחם הגדל על השלפוחית והקטנת הקיבולת שלה (מה שגורם לתחושת מלאות). בשליש השני התופעה פוחתת בעקבות יציאת הרחם מחוץ לאגן ובסוף ההריון עשויה התופעה להתחדש משום שראש התינוק לוחץ על השלפוחית. להשתדל לשתות מעט לפני השינה כדי לא לרוץ לשירותים באמצע הלילה.

"לאחר לידה קודמת, ארוכה ומתישה, הבטחתי לעצמי שאין דבר שארצה יותר מאשר חוויה מתקנת, ואכן בהריון הזה מצאתי את רביד, אצלה קיבלתי יחס אישי ונעים עם המון סבלנות והקשבה, המון תמיכה וידע לגבי מה עושים ואיך…

תרגול היוגה בהריון מאפשר לאישה למצוא איזון בתוך כל השינויים הללו, ומקנה תחושת ביטחון ועוגן.

ידוע כי בכל פעם שאנו מתעצבנים וכועסים, אנו פוגעים במערכת החיסונית שלנו ועלולים ליצור מחלות לטווח הרחוק. נפש בריאה – גוף בריא , זה המוטו של היוגה. דרך הריכוז אנחנו מתחברים לגוף וכך לומדים להירגע וכן להרגיע איברים שעליהם עומס פיזי רב, כמו כאבי גב, רגליים, ועוד. אין צורך להיות גמישה כדי להתחיל לתרגל, הגמישות תגיע במהלך התרגול. מה שחשוב הוא ללמוד להתרכז כמו שצריך ולדעת להרפות. click here תרגול מתמיד יסייע גם בתקופה שלאחר הלידה, לעזור לגוף לחזור לעצמו מהר ולשקם את רצפת האגן, היוגה עוזרת גם למנוע מצבי דיכאון שלאחר לידה ומפחיתה עייפות מהאם הטרייה.

השתמשי בבלוק ליוגה או בכרית על מנת להגביה את פלג הגוף העליון כאשר את שוכבת.

שיטת התחנות: הנותנת כלים להתמודדות קלה עם צירי הלידה, להתקדמות טובה של הלידה ולביסוס נכון של העובר באגן. – תרגול של תנוחות, תנועה ונשימה לזמן צירי הלידה

מתח ונדודי שינה – יש לתרגל הרפיה ולוותר על רגשות האשמה והפחד בהריון, שמושפעים מהסביבה, טרדות יומיות ותחושות גופניות משתנות (מועילים – צמחי הקמומיל, מליסה, טיליה). כמו כן, תיתכן שינה טרופה בהריון, בגלל ריצות תכופות לשירותים, הרדמות הרגל, כאבי גב, בעיטות התינוק, חוסר יכולת למצוא תנוחה מתאימה וכו’.

- לאישה בהריון רצוי לא לעמוד עם רגליים צמודות אלא תמיד עם פישוק קל ברגליים בדר"כ ברוחב האגן.

 היוגה גם טובה למערכות הפנימיות – תנוחות היוגה עוזרת לזרימת הדם ולחיזוק הלב ומערכת כלי הדם וחלוקת חמצן לתאי הגוף.

תלמידה שמתרגלת יוגה בקביעות ונכנסת להריון יכולה להמשיך לתרגל , בהתיעצות עם המורה כמובן.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *